Termeni si conditii

Best Tradesmen - Best Service

Termeni si conditii

Termeni si conditii Piatameseriasilor.ro.ro

1. Generalitati

Piatameseriasilor.ro este o aplicatie web (portal/site) pentru intermedierea de comenzi (lucrari) de meserii şi prestări servicii. Beneficiarii solicita prin Piatameseriasilor.ro oferte, descoperă şi evaluează toate ofertele primite şi la finalul etapei de ofertare se decid dacă sau cărui ofertant (prestator) să-i plaseze lucrarea ( comanda)alege castigatorul. Meseriaşi şi prestatori de servicii care ,în calitate de executanţi , doresc să câstige clienţi , calculează si trimit ofertele lor. Este pentru ambele părţi o metoda comodă de plasare de lucrari şi care economiseşte timp.
În cele ce urmează Piatameseriasilor.ro stabileste urmatoarul REGULAMENT GENERAL :

2. Definitii ale conditiilor

Conceptele enumerate mai jos vor fi utilizate repetat in REGULAMENTUL GENERAL si de aceea pentru o mai buna intelegere vor fi explicate in cele ce urmeaza.
Piatameseriasilor.ro: aplicatie web sau portal de internet pus la dispozitia utilizatorilor.
Anuntul ( de cerere oferta sau lucrare ) : fiecare solicitare aplicata prin intermediul Piatameseriasilor.ro pentru plasarea unei comenzi. Un anunt ( de cerere oferta ) isi are inceputul in stabilirea si publicarea unei cereri de oferta de catre beneficiar si se incheie cu plasarea comenzii la un executant sau cu ne-acordarea ei. ( unde e cazul si informatii publicate despre o comanda care urmeaza sa fie publicata ca anunt de cerere oferta , deci cu precadere descrierea continutului comenzii / solicitarii , precum aceasta descriere contine informatii suplimentare despre stergerea , respectiv blocarea cererii de oferta ).
Cererea de oferta sau lucrare: totalitatea specificatiilor si criteriilor suplimentare si cerintelor necesare executarii unei comenzi.
Comanda: totalitatea serviciilor ( meserii sau alte servicii) oferite prin intermediul Piatameseriasilor.ro ca raspuns la un anunt (lucrare) , inclusiv livrari, respectiv servicii suplimentare, ca de exemplu livrarea materialului necesar executarii comenzii.
Oferta: suma / tariful pretins si publicat in cadrul Piatameseriasilor.ro de catre un prestator (executant) ca remuneratie pentru executarea unei lucrari.
Utilizatorul: fiecare persoana care apeleaza la Piatameseriasilor.ro sau la unele servicii ale site-ului ( de ex. informatii sau functii ), independent de o inregistrare prealabila.
Membrul: fiecare utilizator care s-a inregistrat pe site-ul Piatameseriasilor.ro prin crearea unui cont de membru.
Beneficiarul: fiecare membru, care posteaza o cerere de oferta pe Piatameseriasilor.ro.
Ofertant: fiecare membru care a raspuns cu una sau mai multe oferte la o cerere de oferta postata pe Piatameseriasilor.ro.
Executant: acel ofertant a carui oferta a fost acceptata pentru executarea unei comenzi postate pe Piatameseriasilor.ro ca cerere de oferta de catre un beneficiar.

3. Valabilitate si domeniul de aplicatie

3.1 Aceste conditii sunt valabile pentru utilizarea paginilor web ale Piatameseriasilor.ro. Odata cu inscrierea pe site-ul Piatameseriasilor.ro se stabileste un contract intre utilizator si Piatameseriasilor.ro, al carui continut se construieste in jurul acestor conditii. Odata cu inscrierea ca utilizator, acesta trebuie sa mentioneze faptul ca este de acord cu aceste conditii. Fiind de acord cu aceste conditii , fapt stabilit prin activarea casutei din formular dedicata acestui scop, respectiv a butonului, utilizatorul care se inscrie recunoaste aceste conditii ca parte obligatorie a acestui contract de utilizare. Versiunea valabila a fiecarei conditii poate fi accesata prin intermediul unui link din partea de jos a paginii Piatameseriasilor.ro.
3.2 Conditiile au legatura directa exclusiv intre membrii si Piatameseriasilor.ro. Efecte juridice imediate, creanţe/costuri/taxe etc , între utilizatori in sensul unui contract in favoarea unei terţe părţi sau cu efect de protecţie pentru o a treia parte , nu rezultă din aceste conditii, decat in cazul existentei unei clauze formulate explicit altfel. . Acest lucru este valabil şi în cazul conditiilor care includ dispoziţii importante pentru relaţia membrilor între ei (de exemplu, cu privire la înfiinţarea sau a conţinutului contractelor).
3.3 Pentru functii –obtiuni – individuale, servicii sau domenii ale Piatameseriasilor.ro sunt valabile clauze suplimentare ( de ex. programul de parteneriat , programul “ clientii fac reclama clientilor” , programul “ membru evaluat”). Membrii trebuie sa analizeze mai intai aceste conditii suplimentare inainte de a executa functia respectiva, respectiv de a utiliza serviciul in cauza. Prin activarea respectivelor obtiuni, membrul se declara de acord cu conditiile suplimentare respective si le recunoaste ca fiind obligatorii pentru el. Conditiile suplimentare sunt valabile si pentru utilizari ulterioare a aceleiasi functii, respectiv aceluiasi serviciu sau domeniu.

4.Regulament general pentru utilizarea Piatameseriasilor.ro

4.1 In utilizarea Piatameseriasilor.ro utilizatorul este obligat sa ia in seama si sa respecte legea in vigoare precum si normele impuse de aceste conditii. Acest lucru este valabil in special pentru continuturile publicate de catre membrii pe site-ul Piatameseriasilor.ro, ca de exemplu cereri de oferta sau evaluari.

4.2 Piatameseriasilor.ro sustine ia in considerare dispozitiile legale de combatere a muncii la negru. Postarea de cereri de oferta, a caror executie implica incalcarea dispozitiilor de acest gen sau a altor dispozitii legale, este interzisa. Acest lucru este valabil pentru activitati pregatitoare, care au ca scop executarea unei comenzi prin munca la negru, precum stergerea unei cereri de oferta sau a unei ne-acordari de comenzi.
4.3 Mai mult, Piatameseriasilor.ro face referire clara la faptul ca atat prestarea, cat si remuneratia pentru servicii intr-un anumit domeniu ( de exemplu servicii juridice si fiscale, servicii prestate de arhitecţi şi ingineri, anumite servicii topografice) sunt reglementate prin dispozitii legislative sau alte tipuri de regulamente si prin urmare, nu sunt negociabile. Membrii, în special ofertantii, sunt obligaţi să isi asume responsabilitatea pentru aceste restricţii şi sa asigure respectarea lor.
4.4 Transmiterea de informaţii existente pe Piatameseriasilor.ro altor persoane este interzisa , fiind admisa doar in cazul în care contactarea se face prin utilizarea functiilor puse la dispoztie de Piatameseriasilor.ro in mod explicit pentru acest scop. Interzisa, în special datorita ignorarii unor astfel de funcţii, este si publicarea de date de contact, în contextul unei descrieri a comenzii, în profilul membrului, in comentariile ofertei sau in alte continuturi publicate de catre un membru , inclusive in fotografii sau alte fişiere. În caz de încălcare a acestei dispoziţii este valabil Punctul 4.4.

5. Obiectul, transferul si anularea contractului de utilizare

5.1 Obiectul contractului este punerea la dispozitie a serviciilor Piatameseriasilor.ro pe baza conditiilor existente, a taxelor precum si a normelor suplimentare ( vezi punctul 3.3). Nu fac obiectul acestui contract servicii de intermediere in sensul unui contract de brokeraj.
5.2 Accesarea paginilor de internet Piatameseriasilor.ro precum si cautarea de comenzi stau la dispozitia fiecarui utilizator. Pentru utilizarea unor functii suplimentare , respectiv servicii , ca de exemplu pentru a analiza cereri de oferta sau a putea publica anunturi , este necesara inscrierea.
5.3 Piatameseriasilor.ro pune la dispozitie aplicatia web sub forma, cu functiile si serviciile, care sunt disponibile pe paginile de internet Piatameseriasilor.ro. Nu se pot face reclamatii pentru furnizarea sau pastrarea anumitor functii sau servicii. Piatameseriasilor.ro are dreptul de a schimba continutul unor functii sau servicii curente , de a le dezactiva temporar sau permanent sau de a introduce noi functii , precum si de a adauga functii individuale in indeplinirea anumitor cerinte.
5.4 Piatameseriasilor.ro conduce doar platforma tehnică de plasare a comenzilor in randul membrilor. Prin aceasta Piatameseriasilor.ro serveste ca un furnizor / prestator de servicii tehnice, nu pe post de broker sau de alt intermediar. Piatameseriasilor.ro nu este implicat sub nici un aspect la atribuirea comenzilor efectuate prin intermediul platformei , nici ca parte contractanta , nici ca reprezentant, respective agent al unei parti contractante si in niciun alt fel. Notificările care pun sistemul Piatameseriasilor.ro în legătură cu o cerere de oferta, o oferta sau un anunt, servesc numai pentru a informa membrii. Deoarece aceste notificari contin explicatii importante, ele sunt valabile pro si contra aceluia caruia i se adreseaza. Intrucat prin intermediul Piatameseriasilor.ro se incheie un contract pentru executarea unei comenzi, doar membrii implicati ( beneficiar si executant) vor devenii parti contractante. Persoana de contact pentru intrebari referitoare la intelegerea asupra platii, termenul stabilit sau garantie este celalalt membru implicat. Chiar şi la stabilirea contractelor participa exclusiv beneficiarul si executantul. Nu se poate formula nici o revendicare la adresa Piatameseriasilor.ro pentru primirea şi procesarea de reclamaţii împotriva altor membri sau pentru mediere sau arbitraj în disputele acestora, cu excepţia cazului in care obiectul reclamaţiei il face indeplinirea obligatiilor legale sau contractuale ale Piatameseriasilor.ro.
5.5 Piatameseriasilor.ro are dreptul sa transfere in intregime sau partial unei a treia parti drepturile si obligatiile mentionate in contractul de utilizare. Despre acest lucru trebuie sa informeze membrul la timp, insemnand cu cel putin 4 saptamani inainte. In caz ca acesta nu este de acord cu aceasta, contractul de utilizare poate fi anulat in orice moment ( fara respectarea unui termen limita), de exemplu prin stergerea contului de membru.
5.6 Contractul de utilizare poate fi anulat oricand, fara respectarea unui termen, atat de catre membru cat si de catre Piatameseriasilor.ro. La rezilierea de catre membru acesta trebuie sa declare ca toate comenzile inca neplasate, respectiv predate, ofertele inca neacceptate la momentul rezilierii trebuie considerate irelevante. Asemenea cereri de oferta si oferte declarate anulate vor fi sterse de catre Piatameseriasilor.ro imediat dupa. Datorita acestor masuri nu pot exista nici un fel de reclamatii la adresa Piatameseriasilor.ro.

6. Inscrierea / pastrarea confidentialitatii informatiilor disponibile / predarea documentelor solicitate

6.1 Utilizarea Piatameseriasilor.ro in scopul cautarii de comenzi este posibila fara inscriere. Pentru utilizarea functiilor suplimentare ( de exemplu publicarea de cereri oferta sau trimiterea de oferte ) se impune inscrierea ca si membru. Nu exista o revendicare a inscrierii utilizatorului si a activarii utilizarii serviciilor Piatameseriasilor.ro. Prin apasarea butonului “Inscrie-te acum” se infiinteaza un contract de utilizare, a carui continut se orienteaza dupa aceste conditii.
6.2 Inscrierea este permisa doar persoanelor juridice si persoanelor fizice majore autorizate (carora nu le-a fost restrânsă, în condiţiile legii, capacitatea de exerciţiu). Inscrierea unei persoane juridice poate fi facuta doar de catre o persoana autorizata in acest scop, si care trebuie mentionata cu numele.
6.3 Toate informatiile publicate pe Piatameseriasilor.ro, in special cele necesare la inscriere si crearea profilului de membru trebuie sa fie complete si conforme cu realitatea. In caz de schimbari ulterioare, aceste date, in special adresa si celelalte date de contact, trebuie actualizate continuu, acestea fiind valabile si in cazul executantilor legat de informatiile suplimentare din profilul de membru din contul de membru.
6.4 Numele de membru ales nu trebuie sa incalce legea in vigoare, bunele moravuri sau drepturile unei a treia parti. Acesta nu poate include termenul Piatameseriasilor.ro sau o componenta similara , sau un e-mail, sau o adresa de internet, sau alte date de contact, ca de exemplu numar de telefon, etc. Numele de membru si parola trebuie pastrate confidentiale, cu excepţia cazului în care dezvăluirea este necesara pentru utilizarea Piatameseriasilor.ro. Acesta este de exemplu cazul in care functii sau servicii individuale ale Piatameseriasilor.ro sunt furnizate de catre o a treia persoana si pentru utilizarea acestora este necesara inregistrarea. La solicitarile de numire sau introducere a numelui si parolei membrul trebuie sa verifice daca acestea vin din partea Piatameseriasilor.ro sau a unei terte parti imputernicite, pentru a evita accesul fraudulos la datele de contact si pentru a preveni utilizarea frauduloasa/abuziva a contului de membru.
6.5 Crearea unor conturi multiple de membru pentru aceeasi persoana fizica sau juridica nu este permisa.
6.6 Contul de membru nu este transferabil.
6.7 Membrii care doresc sa utilizeze Piatameseriasilor.ro intr-o activitate publicistica/comerciala, sunt obligati ca in decurs de 7 zile dupa inscriere sa transmita catre Piatameseriasilor.ro o copie a licentei lor comerciale ( confirmare de inregistrare a licentei).
Acelasi lucru este valabil si pentru alte informatii publicate de catre un membru pe Piatameseriasilor.ro despre calificari speciale, admitere, asociatii de membri si alte informatii similare, care pot fi sustinute de documente corespunzatoare, de exemplu certificate de meserias, diploma de maistru ,artisan, etc.) Documentele pot fi trimise dupa posibilitate. Piatameseriasilor.ro isi rezerva dreptul de a bloca, respective inchide utilizatorii care nu isi indeplinesc aceste obligatii.
6.8 Daca nu se iau in considerare obligatiile utilizatorilor legate de oferirea de informatii corecte si prezentarea documentelor solicitate, Piatameseriasilor.ro nu garantează exactitatea tuturor datelor membrilor, cum ar fi informaţii cu privire la identitatea, adresa, calificare, referinte sau de bonitate. Fiecare membru este, prin urmare, obligat sa furnizeze date relevante pentru alti utilizatori, după cum si el însuşi le necesita pentru verificare. Trimiteri la informatii incorecte vor fi depistate de Piatameseriasilor.ro si membrul in cauza va fi somat sa le corecteze sau sa le anuleze, respectiv sa le stearga.

7. Regulamentul general al publicarii unui anunt ( de cerere oferta )

7.1 O comanda publicata sub forma unei cereri de oferta pe Piatameseriasilor.ro nu poate fi postata utilizand alte modalitati in timpul fazei de ofertare. In caz ca respectiva comanda este plasata/acordata in afara serviciilor Piatameseriasilor.ro, beneficiarul este obligat sa dezactiveze cererea de oferta inainte, prin intermediul functiei destinate acestui scop. La detaliile si consecintele dezactivarii se face referire in articolul 11.
7.2 Utilizatorii pot trimite oferta lor pentru executarea comenzii prezentate de catre un beneficiar in cererea de oferta, exclusiv prin intermediul Piatameseriasilor.ro. In cazul incalcarii acestor norme a se vedea alineatul 16.2.
7.3 In cazul in care beneficiarului ii este trimisa o oferta de executare a comenzii ca raspuns la cererea de oferta publicata, insa incalcand clauzele prevazute in articolul / 7.2, intr-o alta forma si independent de Piatameseriasilor.ro, acesta trebuie sa refuze oferta si sa-l someze pe ofertant sa publice oferta pe Piatameseriasilor.ro. In plus , beneficiarul este obligat ca in cazul in care persoane sau companii i-au trimis oferta de executie luand legatura cu dumnealui prin intermediul Piatameseriasilor.ro, sa le plaseze comanda utilizand tot serviciile Piatameseriasilor.ro ( conform alineatului 12.1). In caz de încălcare a acestei dispoziţii a se vedea alineatul 16.2.
7.4 Atata timp cat o comanda a fost plasata prin intermediul Piatameseriasilor.ro, aceasta insemnand ca o oferta a fost acceptata de beneficiar conform alineatului 12.1, partile contactante – beneficiar si executant – sunt obligate, ca la finalul fazei de ofertare, sa se contacteze reciproc. O incalcare a acestei obligatii poate conduce la anularea contului de membru.

8. Publicarea si continutul cererilor de oferta/ Cereri de oferta interzise

8.1 Publicarea unei comenzi ca cerere de oferta reprezinta o solicitare a beneficiarului de a primi oferte pentru executarea comenzii. Plasarea unei comenzi urmeaza dupa alegerea unui ofertant pentru executarea comenzii si acceptarea ofertei acestuia in conformitate cu alineatul 12.1
8.2 Beneficiarul trebuie sa descrie pe cat se poate de precis si complet continutul comenzii in momentul publicarii cererii pe site , pentru a le pune la dispozitie ofertantilor o baza sigura de calcul. Toate indicatiile de prêt, ca de exemplu estimarea pretului, trebuie raportate la comanda in ansamblul ei.
O impartire a facturilor de pret in pozitii individuale , ca de exemplu in pret pe unitate de timp sau prêt pe unitate de suprafata, respective de volum, nu este permisa, cu exceptia ca in acest scop vor fi utilizate functii prestabilite. In cazul unei incalcari ale acestei dispozitii este valabil alineatul 16.2
8.3 Nu este permisa publicarea de cereri de oferta care incalca legea in vigoare, drepturile unei a treia parti , clauzele contractului de utilizare sau moralitatea. Acest lucru este valabil indeosebi pentru cereri de oferta :
– a caror continut incalca dispozitiile legislative pentru impiedicarea muncii la negru;
– care se refera la servicii, a caror ofertare, prestare sau aplicare este interzisa prin lege ( organizarea de jocuri de noroc neautorizate, etc.)
– care au in continut cazuri de afectare a integritatii fizice a oamenilor sau animalelor;
– in care prestarea serviciilor se face intr-o forma legala;
– la care remuneratia pentru prestarea serviciului ar trebui acordata exclusiv sau partial sub forma, de exemplu, a unui comision pe cifra de afaceri
Piatameseriasilor.ro isi rezerva dreptul de a bloca sau anula cereri de oferte de acest gen.

9. Categoria „ Intrebari si Raspunsuri“

9.1 Pentru fiecare comanda publicata sub forma unei cereri de oferta este disponibil un camp pentru comunicarea pe de o parte a beneficiarilor si a interesatilor, respectiv a ofertantilor pe de alta parte, in scopul clarificarii detaliilor referitoare la continut
9.2 In categoria “ Intrebari si Raspunsuri” sunt prezentate informatii suplimentare despre continut. Beneficiarul trebuie sa raspunda la intrebarile trimise, in masura in care acestea se refera la continutul comenzii, cu promptitudine, complet si corect pe cat posibil.
9.3 Tot ce se publica in categoria “ Intrebari si Raspunsuri” trebuie formulat concret si la subiect. Publicarea de informatii personale de contact, postarea ofertelor, mentionarea preturilor, precum si publicarea de anunturi promotionale in categoria “ Intrebari si Raspunsuri” nu este permisa. Pentru realizarea acestor scopuri va stau la dispozitie alte functii in cadrul Piatameseriasilor.ro.
9.4 Atat timp cat raspunsurile beneficiarului completeaza vizibil intrebarile primite referitoare la continut, acestea devin parte a descrierii comenzii si prin urmare continut al comenzii.
Cat timp un ofertant nu-si sterge oferta, ramane in continuare legat de oferta sa in ciuda modificarii continutului comenzii. Este alegerea ofertantului daca dupa stergerea ofertei sale mai trimite una noua, adaptata la continutul comenzii.
9.5 Nu este permisa anuntarea dezactivarii unei cereri de oferta sau stergerii unei oferte in categoria “ Intrebari si Raspunsuri”. Pentru aceasta va stau la dispozitie alte functii din cadrul Piatameseriasilor.ro. Cererile de oferta si ofertele pot fi dezactivate, respectiv sterse exclusiv in conformitate cu articolul 11 cu consecintele mentionate acolo.

10. Clauze generale pentru ofertare/trimiterea ofertelor

10.1 Ofertele pentru executarea unei comenzi publicate pe Piatameseriasilor.ro sub forma de cerere de oferta pot fi trimise pe perioada de valabilitate a cererii exclusiv prin inermediul Piatameseriasilor.ro utilizand functiile corespunzatoare. (a se vedea punctul 7.2).

10.2 Ca oferta trebuie indicata suma, pe care ofertantul intentioneaza sa o includa in factura beneficiarului pentru executarea comenzii.
Ofertele sunt facute întotdeauna ca sume brute, inclusiv cele care contin TVA – acolo unde este cazul. Acest lucru se aplică chiar şi în cazul în care beneficiarul are dreptul la reducere inainte de impozitare. Mentionarea preturilor nete este permisa doar atunci cand beneficiarul exprima clar aceasta dorinta.
Ofertantii au si ei responsabilitatea lor, ei trebuie sa ia cunostita despre circumstantele relevante pentru calculul lor inainte de a trimite oferta, si trebuie pentru aceasta – in interesul propriu – sa cada de accord cu beneficiarul asupra unui termen cand poate vedea locul si conditiile de executie, pentru a-si face o idee.
10.3 Trimiterea de oferte false (care nu sunt in conformitate cu regulamentul) cu scopul de a diminua sau a evita taxele de utilizare, este interzisa. Tot aici se numara si fragmentarea comenzilor cu un volum total fix in unitati mai mici ( a se vedea alineatul 8.2), cu exceptia cazului in care pentru realizarea acestui scop exista functii disponibile. Piatameseriasilor.ro indică faptul că o încălcare a acestor reguli poate fi pedepsită. În caz de încălcare a acestei dispoziţii a se vedea alineatul in sus.
10.4 Datorita unei oferte inscrise pe Piatameseriasilor.ro si sterse fara respectarea normelor mentionate la alineatul 11, ofertantul ramane obligat sa stea in afara aplicatie Piatameseriasilor.ro timp de 4 saptamani pana la sfarsitul fazei de ofertare.
Odata cu trimiterea ofertei, ofertantul se angajeaza sa execute comanda chiar si in cazul in care beneficiarul ii plaseaza comanda abea in cadrul termenului limita de evaluare conform alineatului 12 sau in perioada de 2 saptamani de la finalul acesteia ( regulamentul cu efect triplu vezi alineatul 3.2)

11. Dezactivarea cererilor si stergerea ofertelor

11.1 Cererile de oferta si ofertele pot fi dezactivate, respectiv sterse inainte de plasarea unei comenzi prin intermediul functiilor corespunzatoare, atata timp cat inca nu s-a incheiat faza de ofertare.
11.2 Cereri de oferta dezactivate si oferte anulate sunt enumerate in profilul de evaluare. Odata dezactivate, respectiv sterse,aceste cereri de oferta si oferte apar ca nefiind publicate.
Pentru dezactivarea cererilor de oferta este valabil acest lucru, chiar si atunci cand au fost trimise oferte la cererea respectiva. Fiecare membru isi da acceptul fata de aceste conditii in momentul inscrierii si anume ca admite dreptul acelor membrii implicati intr-o cerere de oferta de a dezactiva sau a sterge o cerere de oferta, respectiv o oferta. Totodata fiecare membru renunta la toate drepturile de revendicare a garantiilor pentru eventualele cheltuieli si daune pe care le implica dezactivarea sau stergerea, indiferent de persoana careia i se adresau. ( norma cu efect triplu conform articolului 3.2)

12. Plasarea comenzilor / data limita a verificarii / anularea acordarii unei comenzi

12.1 Plasarea unei comenzi prin intermediul Piatameseriasilor.ro are loc prin acceptarea de catre beneficiar a ofertei primite la cererea sa de oferta. Acceptarea ofertelor se desfasoara intruna din urmatoarele modalitati:
a) Acordarea activa ( inainte sau dupa faza de ofertare) : In cazul acordarii active beneficiarul accepta una din ofertele trimise la cererea sa, confirmand acest lucru in mod activ prin utilizarea functiilor stabilite de sistemul Piatameseriasilor.ro.
Prin aceasta confirmare beneficiarul isi declara acceptul absolut al comenzii confirmate. Acordarea activa poate avea loc atat inainte de finalul fazei de ofertare ( ca urmare: “ Acordarea imediata/achizitia de urgenta”) cat si dupa finalizarea acesteia pe parcursul perioadei de evaluare conform alineatului 12.3)
b) Acordarea / alocare automata ( la finalul fazei de ofertare si la expirarea termenului de evaluare): beneficiarul accepta oferta selectata prin sistemul Piatameseriasilor.ro fara confirmare explicita, realizand o acordare prin faptul ca a asteptat expirarea termenului de evaluare conform alineatului 12.3.
Beneficiarul este informat in faza de ofertare cu privire la oferta care a fost aleasa in avans si totodata ii este indicat faptul ca dupa expirarea perioadei de evaluare ( alineatul 12.3) urmeaza o acordarea automata a comenzii acestui ofertant.
Beneficiarul poate dezactiva acordarea automata in timpul perioadei de evaluare impiedicand acceptarea ofertei deja alese, prin anularea alegerii facute in avans prin intermediul functiei corespunzatoare disponibile sau acceptand oferta unui alt ofertant in mod activ.
In caz ca nu profita de aceasta posibilitate trebuie sa-si declare acceptul absolut al ofertei acelui ofertant ales prin sistemul Piatameseriasilor.ro odata cu expirarea termenului de evaluare.
Piatameseriasilor.ro are dreptul sa dezactiveze acordarea automata a anunturilor individuale sau totalitatea acestora. In acest caz se anuleaza toate indicatiile referitoare la acordarea automata
12.2 In cazul in care beneficiarul nu accepta nici o oferta inainte de finalul fazei de ofertare pe calea acordarii de urgenta , dupa finalizarea etapei de ofertare se va alege o oferta prin intermediul sistemului Piatameseriasilor.ro – in caz ca nu este dezactivata acordarea automata conform alineatului 12.1- si ofertantul care a trimis respective oferta va fi anuntat.
Aceasta notificare are ca scop simpla informare si nu reprezinta un accept al ofertei prin sau pentru beneficiar.
12.3 Pentru a-i face posibilă beneficiarului verificarea ofertelor primite la cererea sa , acesta este indreptăţit, chiar obligat , sa verifice ofertele in decursul a 14 zile de la sfârşitul fazei de ofertare ( „ Termenul limita al verificarii“)
In caz că este de acord cu o oferta , poate plasa comanda prin intermediul Piatameseriasilor.ro in timpul perioadei de verificare in mod activ conform art. 12.1a sau poate avea loc o comandă automată conform art 12.1b.
Altfel el poate anula acordarea unei comenzi, prin omiterea unei acordari active si dezactivând acordarea automată – activată pâna in acel moment- prin anularea selectiei de la inceput. Aceasta este anulată printr-o acordare activă in perioada de verificare.
12.4 Încheierea contractului si împlinirea / executarea contractului pentru comenzile plasate prin Piatameseriasilor.ro se orientează după legea în vigoare.
Prin urmare funcţiile utilizate pentru atribuirea unei comenzi trebuie sa fie in conformitate cu dispoziţiile legale referitoare la incheierea contractelor. La fel se intâmpla şi în cazul rezilierii unui contract intre beneficiar şi executant, şi anume, aceasta trebuie finalizată in condiţiile legale.
Deoarece in cadrul Piatameseriasilor.ro sunt puse la dispoziţie funcţii pentru exercitarea unei rezilieri, respectiv pentru un anunţ de revocare dupa expirarea perioadei de verificare , acestea nu justifică, in cazul execuţiei unui contract dintre un beneficiar şi un executor, existenţa altor drepturi in afara acelor drepturi legale existente referitoare la o eventuală reziliere.

13. Sistem de evaluare

13.1 Membrii au posibilitatea să evalueze prin intermediul sistemului de evaluare Piatameseriasilor.ro alţi membrii implicaţi in alte anunţuri de cereri oferte. In felul acesta pot fi publicate evaluări ale executării unei comenzi plasate prin Piatameseriasilor.ro doar de catre membrii implicaţi in acestea ; evaluări asupra altor aspecte ca de exemplu calitatea comunicarii cu un alt membru pot fi publicate şi de alti membrii.
Evaluarea execuţiei unei comenzi poate fi publicată numai dupa prestarea completă a serviciilor in cauză. In caz că executarea comenzii eşuează din cauza unuia dintre membrii implicaţi, atunci este permisa publicarea unei evaluari negative. Scopul acestui sistem de evaluare este crearea unui profil cât mai exact ( real ) al membrilor, din punct de vedere al performanţei, fiabilitaţii si increderii / siguranţei pe care o ofera.
13.2 Pentru a atinge scopul mentionat mai sus , fiecare membru are obligaţia ca la fiecare evaluare pe care o fac să publice exclusiv comentarii obiective şi conforme cu realitatea. Orice comentarii care contravin scopului acestui sistem de evaluare , in special comentarii inexacte, subiective sau jignitoare, trebuie excluse şi pot conduce la ştergerea parţială sau totală a evaluarii, la blocarea membrului sau la luarea de alte măsuri ulterioare corespunzatoare.

14 Taxe de utilizare / conditii de plata

14.1 Utilizarea platformei Piatameseriasilor.ro prin postarea unei lucrari este gratuita, licitarea sau vizualizarea numerelor de telefon de catre Prestatori(Meseriasi) este taxata.

15 Responsabilitatea pentru continuturi / Asumarea responsabilitaţii de catre Piatameseriasilor.ro

15.1 Conţinuturile cererilor de oferte , publicaţiilor din categoria „ Intrebari şi răspunsuri“ , comentărilor de oferte şi evaluări si profilurilor de membrii din cadrul Piatameseriasilor.ro pot fi stabilite doar de către membrii. Astfel sunt luate in discuţie de către Piatameseriasilor.ro conţinuturi străine. Pentru aceste conţinuturi este responsabil in exclusivitate membrul care a publicat conţinutul respectiv. In cazul in care Piatameseriasilor.ro descoperă intr-un anunţ un potenţial conţinut ilegal sau ia cunostinţă despre acest conţinut ilegal, respectiv activitaţi de acest gen, pe alte căi, Piatameseriasilor.ro va verifica acest conţinut şi in cazul in care suspiciunea de ilegalitate se dovedestejustificată il va şterge , respectiv va bloca accesul la acesta.
15.2 Piatameseriasilor.ro asumă responsabilitatea pentru daune , cu excepţia incălcarii unor obligaţii fundamentale ( mai exact, a acelor obligaţii , a căror respectare trebuie asigurată de către membru şi a căror indeplinire o realizazea in primul rând prin realizarea contractului conform cu regulamentul) şi , de asemenea, deşi doar pentru utilizatori, cu excepţia cazurilor amanarii debitorului sau a imposibilitaţii executării serviciului prin Piatameseriasilor.ro, decât în cazul şi în măsura în care acestea sunt cauzate intenţionat sau din neglijenţă de către reprezentanţii lor legali, angajaţi ai conducerii sau alţi agenţi. In cazul excepţiilor numite mai sus precum şi la alineatul 15.5 , Piatameseriasilor.ro işi asumă responsabilitatea pentru fiecare comportament greşit al reprezentanţilor lor legali, angajaţi din conducere sau al altor agenţi.
15.3 Exceptând cazurile de premeditare sau neglijenţă gravă a reprezentanţilor legali, conducerii sau agenţilor , garanţia Piatameseriasilor.ro pentru daunele tipice previzibile ale incheierii unui contract ,este limitată.
15.4 O garanţie pentru despăgubirea daunelor indirecte , in special pentru profituri pierdute, există numai in cazul greşelii premeditate sau neglijenţei grave din partea reprezentanţilor legali , conducerii sau a altor agenţi ai Piatameseriasilor.ro.
15.5 Excepţie de la aceste limite ale responsabiităţii asumate de către Piatameseriasilor.ro menţionate mai sus , fac incălcarile garanţiilor explicite prin Piatameseriasilor.ro precum şi daune aduse vieţii, corpului sau sănătaţii, precum şi responsabilitatea faţă de prevederile legale obligatorii.
15.6 Piatameseriasilor.ro pune la dispoziţie Piatameseriasilor.ro sub forma şi cu funcţiile care sunt disponibile in prezent. Nu se poate pretinde furnizarea sau menţinerea anumitor funcţii ( vezi alineatul 5.3). In ceea ce priveşte disponibilitatea sistemului nu se oferă nici o garanţie. Aceasta poate fi limitată câteodata partial sau in totalitate datorită unor servicii de mentenanţa sau din alte motive, ca de exemplu din punct de vedere al unor funcţii (denumite in continuare „ disponibilitate limitată” ) .Asumarea responsabilitaţii pentru o disponibilitate limitată – indiferent de ce fel sau din ce motiv- este exclusă. Piatameseriasilor.ro nu trebuie ţinut responsabil pentru efectul pe care il poate avea aceasta disponibilitate limitată a site-ului asupra prelucrării anunţurilor de cereri oferte , deoarece o cerere de oferta nu poate fi publicată sau o ofertă nu poate fi trimisa din acest motiv, pentru că de exemplu cererea de oferta se desfaşoară in această perioada de disponibilitate limitată.

16. Despăgubire totala / alte sancţiuni / scutire

16.1 Piatameseriasilor.ro işi rezervă dreptul de a aplica urmatoarele sancţiuni pentru incălcarea acestor
dispoziţii :
16.2 In cazul incălcarii dispoziţiilor prevăzute la
Alineatul 4.4 ( transmiterea sau publicarea ilegală de date de contact)
Alineatul 7.2 ( acordarea ofertei independent de Piatameseriasilor.ro)
Alineatul 7.3 (nerefuzarea ofertelor trimise contrar alineatului 7.2 )
Alineatul 8.2 ,pag. 3, 10.3 ( interzicerea trimiterii de oferte false)

Membrul in cauză – in cazul participării mai multor membrii -este obligat să compenseze in totalitate pentru daunele cauzate in urma unei incălcari a clauzelor, cu excepţia că această incălcare nu e reprezentată de el.
16.3 In rest Piatameseriasilor.ro are dreptul, ca in cazul unor incălcari ale dispoziţiilor – in funcţie de felul acestor incălcări- să blocheze sau să steargă cereri de ofertă, oferte, evaluări sau alte conţinuturi care contravin contractului fără un preaviz sau justificare, să excludă temporar sau permanent din utilizarea Piatameseriasilor.ro membrii care nu respectă normele (“Blocare”), şi să ia măsuri de prevenire sau pentru a pune capăt unor astfel de incălcări. Piatameseriasilor.ro va ţine seama in mod adecvat de interesele de drept ale membrilor in cauză.
O incălcare are loc in special in următoarele cazuri:
– Când un membru oferă conştient informaţii false
– Când sunt publicate comenzi, din care este evident chiar inainte, ca acestea nu pot fi executate la preţul menţionat, sau la care preţul considerabil deposit in raport cu cuprinsul cererii de ofertă.
– Cereri de ofertă postate pe Piatameseriasilor.ro a căror comanda este plasată prin alte metode decât cele prevăzute de Piatameseriasilor.ro
– Când prelucrarea comenzilor este intrerupta de oferte aparente.
– Când in categoria “Intrebări si răspunsuri” sau in sistemul de evaluare sunt introduse comentarii , jignitoare, depreciative sau in orice altă forma subiectivă
– Când membrul face afirmaţii sau adoptă diverse atitudini menite să dauneze in vreun fel Piatameseriasilor.ro.

16.4 Membrilor blocaţi le este interzisă utilizarea Piatameseriasilor.ro sau o nouă inscriere pe site.
16.5 Utilizatorul menţine Piatameseriasilor.ro liber de orice pretenţii de despăgubire, costuri sau daune, la care este expus Piatameseriasilor.ro in contextul unei incălcări intenţionate de către utilizator a obligaţiilor sale valabile in raportul de utilizare, in special in cazul costurilor pentru daune aduse de , incălcarea drepturilor unor terţe părti, ca de exemplu drepturi de protecţie sau personale inclusiv cele pentru prelucrare sau apărarea drepturilor.

17 Protecţia informaţiilor

17.1 Pentru prelucrarea corectă a anunţurilor de cereri oferte , in special pentru respectarea obligaţiilor in conformitatea cu aceste dispoziţii este necesar ca datele personale ale membrilor să fie salvate şi prelucrate. Piatameseriasilor.ro garantează manipularea confidenţiala a datelor in conformitate cu prevederile legale referitoare la protecţia datelor şi cu politica datelor (Piatameseriasilor.ro prima pagină> contact si confidenţialitate)
17.2 Prelucrate vor fi in special numele, adresa şi adresa de e-mail a membrilor. Alte date cu caracter personal sunt prelucrate de către Piatameseriasilor.ro doar in caz că acestea sunt necesare pentru realizarea sau modificarea contractelor din punct de vedere al conţinutului , sau pentru punerea la dispoziţie a Piatameseriasilor.ro sau pentru soluţionarea utilizării Piatameseriasilor.ro, şi când aceasta este permisă de legislaţie sau când membrul şi-a dat acordul cu conţinutul redat in declaraţia de protecţie a informaţiilor sau sub orice altă formă. Pentru trimiterea unei oferte la cereri de oferte este necesara crearea unui profil de membru. Datele salvate dunt disponibile in profilul de membru.
17.3 La cererea membrului datele personale pot fi şterse, atâta timp cât acestea nu sunt necesare pentru procesarea anunţurilor de cereri oferte. Membrului ii este adus la cunosţinta faptul că odată cu ştergerea datelor personale utilizarea Piatameseriasilor.ro poate fi limitată sau exclusă in totalitate.

18 Comunicarea

18.1 Toate explicaţiile utilizării trebuie oferite in formă scrisă sau text ( e-mail). Datele de contact ale Piatameseriasilor.ro pot fi luate din identificarea ofertantului (Piatameseriasilor.ro pagina de inceput->contact->termeni si conditii). Ca date de contact ale membrului sunt valabile cele care sunt menţionate in contul de membru. Explicaţiile referitoare la datele de contact trimise prin e-mail sau fax sunt valabile ca şi informaţiile trimise prin postă , care au stabilit ca timp de tranzit 2 zile de la trimitere, cu excepţia cazului in care membrul declară un termen ulterior de primire.
18.2 In caz că unele comunicări intre membrii şi Piatameseriasilor.ro au loc prin e-mail in formă de text, membrul recunoaşte eficacitatea nelimitată a declaraţiilor de intenţie transmise pe această cale.
18.3 E-mailul trebuie să includă numele şi adresa de e-mail expeditorului, precum şi data şi ora trimiterii.
18.4 Piatameseriasilor.ro indică faptul ,că nu garantează pentru siguranţa datelor şi informaţiilor necriptate publicate pe internet . La cerere comunicarea acestor informaţii poate fi criptata / codificata prin intermediul unor metode corespunzatoare existente.
18.5 Un e-mail trimis in conformitate cu dispoziţiile anterioare este conditonat de dovada că provine de la posesorul adresei de expeditor.
18.6 Obligativitatea e-mailului şi a formei de tip text este valabila in cazul tuturor explicaţiilor / declaraţiilor ,care ajută la procesarea contractului. Forma de text este exclusă in cazul explicaţiilor cerute de către o parte contractanta care specifică in mod expres ca acestea să nu fie in conformitate cu acest acord al formei scrise.
Poliţa de revocare pentru utilizatori
19.1 Dreptul la revocare
Puteţi revoca pronunţarea contractului in decurs de 2 săptamâni fără menţionarea motivelor, in formă scrisă( de exemplu scrisoare, fax, e-mail). Perioada de valabilitate incepe odată cu primirea acestei instiinţari in formă scrisă , dar nu inainte de incheierea contractului şi nici inaintea indeplinirii obligaţiilor noastre de informare conform contractului.
Pentru asigurarea perioadei valabile de revocare este suficienta trimiterea la timp a revocarii. Revocarea trebuie adresată : Piatameseriasilor.ro, Contact prin e-mail: prima pagină Piatameseriasilor.ro>contact
19.2 Consecinţele revocării
In cazul unei revocări reuşite trebuie returnate serviciile de care au beneficiat ambele parţi, şi dacă e cazul ,beneficiile. In caz că nu ne puteţi returna partial sau in intregime , sau doar in stare degradată serviciul primit de la noi , sunteţi obligati să compensaţi valoarea acestora. Obligaţiile de efectuare a plătilor trebuie indeplinite in decurs de 30 de zile. Perioada de plată incepe pentru dumneavoastră odată cu trimiterea revocării dvs , şi pentru noi odată cu primirea acesteia.
19.3 Indicaţii speciale
In cazul prestarii unui serviciu revocarea dvs incetează prematur, dacă cealaltă parte contractantă a inceput prestarea serviciului cu acordul dvs inaintea termenului limită de revocare, sau dacă dvs aţi determinat acest lucru.
– sfarşitul poliţei de revocare-

20. Clauze finale/drept aplicabil/locul de executare/ jurisdicţia

20.1 Pentru calculul, desfăşurarea şi respectarea datelor, perioadelor de timp sau termene limită este valabil fusul orar UTC+2 ora Europei Centrale. Timpul specificat mai sus de către Piatameseriasilor.ro poate fluctua de la acest fus orar şi din acest motiv nu este obligatoriu. Are doar scop orientativ.
20.2 Atâta timp cât membrul este antreprenor, acest contract de utilizare este supus legislaţiei romane privind vânzarea de servicii si marfuri. In caz că membrul este consumator, sunt valabile acestea doar in măsura in care nu exista reglementari legale obligatorii contrare, cu precădere reglementări referitoare la protecţia consumatorului.
20.3 Locul de executare pentru serviciile reciproce din raportul de utilizare este sediul Piatameseriasilor.ro menţionat in identificarea ofertantului.
20.4 Dacă membrul este comerciant din punct de vedere al Codului Comercial, persoană juridică a dreptului public sau a unui fond special de drept public sau dacă nu are nici o competenţă generală in Romania, se va cadea de acord asupra stabilirii sediului Piatameseriasilor.ro menţionat in identificarea .
20.5 Clauzele vor devenii parte din contractul de utilizare dintre utiizator şi Piatameseriasilor.ro valabil din momentul inscrierii. Piatameseriasilor.ro are dreptul să modifice aceste clause cu efect asupra viitorului prin respectarea procedurilor de mai jos. Despre astfel de modificări membrii vor fi informaţi prin e-mail cu 21 zile calendaristice inainte de intrarea acestora in vigoare conform planului..
Fiecare membru poate să dezaprobe in scris sau sub forma de text (de exemplu prin e-mail) aceste modificari in decurs de 21 de zile de la primirea informatiei. Daca nu se primeste nici o dezaprobare şi membrul işi continua utilizarea Piatameseriasilor.ro după expirarea termenului de dezaprobare, sau dacă acesta işi dă acordul cu privire la aceste modificări, dispoziţiile vor intra astfel in vigoare.
Ca aprobare sunt valabile şi stabilirea unei cereri de ofertă, postarea unui comentariu in categoria „Intrebări si Răspunsuri“ sau a unui comentariu de evaluare precum şi trimiterea unei oferte , sau oricare alta formă de utilizare active a funcţiilor Piatameseriasilor.ro, cu excepţia unei simple accesari a contului de membru de către membru dupa primirea informaţiei cu privire la modificările planuite ale clauzelor.
La informare Piatameseriasilor.ro le atrage atenţia membrilor asupra perioadei limită numită anterior , precum şi asupra consecinţelor juridice ale neutilizarii posibiliţatii de a dezaproba. Dacă membrul dezaprobă in scris, respectiv sub formă de text şi in timpul perioadei limită acordate pentru acest scop, atunci contractul de utilizare va fi continuat conform prevederilor de până atunci. Drepturile contractuale ale părtilor raman neschimbate la rezilierea contractului de utilizare.
20.6 In caz că o clauza urmeaza să fie anulată, raman celelalte norme valabile. Parţile contractului de utilizare vor inlocui respectiva clauză cu o alta care este cea mai avantajoasă pentru ei din punct de vedere economic. In caz de lipsă a unei reglementări intr-o anumită zonă de interes este valabilă această dispoziţie.